In 2014 is de eerste Facebook groep van de ONF ontstaan in ErfGoedGezien. Er was een behoefte om inwoners van een woonplaats te laten zien hoe alles er in het verleden uitzag. Maar ook nieuwkomers konden via de foto’s en verhalen meer leren over de woonplaats waar ze nieuw waren.

De groep “Hilversum in Oude & Nieuwe Foto’s” was de eerste groep die we opgezet hebben op 20 september 2014, hiermee begonnen we het experiment dat uitgelopen is op een grote ONF community. Op dit moment bestaan er ruim 240 woonplaatsgroepen met ruim 320.000 leden/bezoekers.

Naast de woonplaatsgroepen zijn er ook nog “Interesse Groepen” zoals over Klederdrachten, Oude Gebruiken, Lokale natuur, 2e Wereldoorlog, enz. enz. Voor de toekomst staan er nog een aantal groepen in de steigers en zullen binnenkort ook worden geopend.

De ONF heeft de afgelopen tijd naast ErfGoedGezien bestaan, nu er echter steeds meer mensen (zonder een Facebook account) ook interesse hebben in de inhoud van deze groepen, hebben wij besloten om de ONF helemaal in de ErfGoedGezien omgeving op te nemen.
Hierdoor kunnen we stapsgewijs de groepen ook zichtbaar maken in onze webomgeving. De groepsfoto’s komen dan ook beschikbaar in onze beeldbank.

Wij houden u hiervan op de hoogte.

.

Geef een reactie