Gedenkboek Hilversum 1424-1924 standaard versie

Deze uitzonderlijk zeldzame eerste editie hardcover boek onderzoekt de ongelooflijke geschiedenis van de stichting van Hilversum, en is een waar meesterwerk. Gepubliceerd in het jaar 1924, is dit fascinerende boek gevuld met prachtige illustraties en details over alle aspecten van het openbare leven in Hilversum, van onderwijs tot industrie en openbare diensten. Dit hardcover boek is een ongelooflijke bron voor iedereen met een interesse in de geschiedenis van het gebied.

Gedenkboek Hilversum 1424-1924.

Uitgegeven bij gelegenheid van het vijfhonderd-jarig bestaan als zelfstandige gemeente. Onder red. van de commissie voor het oudarchief der gemeente Hilversum P.J. van Ravesteijn, Jan Boerhout [e.a.].

Dit boek is niet meer verkrijgbaar in de normale verkoop en heeft voor iedereen die met de Hilversumse historie bezig is een duidelijke historische erfgoedwaarde. De werkgroep ErfGoedGezien heeft in 2015 een poging gedaan om van dit boek een digitale versie te maken, echter door digitale beperkingen was het resultaat toen geen goed leesbare presentatie. Later toen er in de Facebookgroep “Hilversum in Oude & Nieuwe Foto’s” de werkgroep “Hilversum 600” werd opgericht kwam als eerste wens naar boven om dit boek opnieuw te bewerken om dan in 2024 beschikbaar te stellen aan de Hilversummers.

In 2021 werd een aanvang gemaakt om van de werkgroep ErfGoedGezien een stichting te maken. Niet alleen omdat de landelijke werkgroep meer diensten ging verlenen aan overheden, maar ook om professioneler zaken aan te pakken.
Omdat de Facebookgroepen, “uw woonplaats in Oude & Nieuwe Foto’s”, zijn ontstaan uit de werkgroep ErfGoedGezien zijn deze in de Stichting ErfGoedGezien Nederland overgegaan.

Hierdoor werd dit boek-project nu met meer kennis en met gebruik van professioneler software aangepakt. Het resultaat is nu 1-op-1 een digitale kopie van het werkelijke boek zodat het online is door te bladeren en te lezen.

Het boek kan niet worden gedownload omdat de stichting de originele auteursrechten respecteert en bij download eigenlijk een kopie van het boek in omloop wordt gebracht.
Alle door de stichting beschikbaar gestelde digitale versies worden gepubliceerd onder bovenstaande voorwaarden.

Hoe krijgt u toegang tot het boek?
Heel eenvoudig. Vraag een toegangscode aan via onderstaand aanmeldformulier en u krijgt dan via de e-mail een toegangscode voor het gebied op de website van de stichting, waar u het boek kunt lezen.

(Als u de gegevens hebt ingevoerd en verzonden, krijgt komt er in het scherm te staan dat wij contact met u opnemen. In plaats daarvan krijgt direct na het verzenden en email van ons met de verdere gegevens)

Voor de “vrienden van de stichting ErfGoedGezien Nederland” is er een speciale versie van dit digitale boek beschikbaar. Het is gelijk aan de publieke versie maar functioneel uitgebreid met mogelijkheden om te zoeken in het boek, het kopiëren van tekstfragmenten. Deze versie is geheel geïndexeerd waardoor onderzoekers het boek als vaste bron kunnen gebruiken.

Voor de bij de stichting aangesloten historische/heemkunde kringen is een versie voor hun eigen website beschikbaar.